מתיחת בטן
בניתוח מתיחת בטן המטרה הינה הסרה של עודפי עור ושומן מהבטן התחתונה, שיפור ועיצוב הגזרה והידוק שריר דופן הבטן.
הניתוח מיועד לאלו הסובלים מעודפי שומן, עודפי עור ורפיון הבטן המעוניינים לשפר ולחטב את הגזרה.
ניסיתן/ם כל מה שאפשר- תזונה נכונה, פעילות פיזית, לפעמים אף טיפולים שמרניים אשר הבטיחו תוצאות אך המצב אינו משתפר ולעיתים אפילו מוחרף.. עודפי העור והשומן בצדי הבטן ובבטן התחתונה אינו מעוניין להיפרד ממכם.
מהלך הניתוח
בניתוח משלבים מספר אלמנטים להשגת תוצאה מרבית. יש צורך בהרחקה של עודפי עור, עודפי שומן, לעיתים קרובות משלבים שאיבת שומן לצורך הרחקה ועידון של השומן באזורים רחוקים מאזור הניתוח וכך להגיע לתוצאה הומוגנית ושלמה.
במקרים של מטופלות לאחר לידה (ולא רק), שרירי הבטן הקדמיים (Rectus Abdominis) מרוחקים אחד מחברו ובמהלך הניתוח מבוצע חיבור והידוק של השרירים הללו, פעולה זו הינה הפעולה שיוצרת לאחר ניתוח מעט קושי וחוסר נוחות.
בניתוח מורחק מירב העור והשומן אשר ממוקמים מתחת לטבור כך שבמידה וישנם באזור הזה סימני מתיחה הם לא יישארו לאחר מכן, מה שתורם משמעותית לשביעות הרצון הגבוהה לאחר מכן.
ביום הניתוח:
*הקפידי על צום מלא כ – 6 שעות לפני הניתוח. (ללא מזון, שתייה, ואף לא מסטיק או סוכרייה)
*דאגי להצטייד ב: מכנסיים רפויות, חולצה רפויה הנרכסת קדימה, כלי רחצה, בגדים תחתונים וכמובן – תוצאות הבדיקות.
*רצוי, להשאיר בבית תכשיטים וחפצי ערך.
*אנא, הקפידי להגיע לחדר הניתוח שעה לפני המועד שנקבע. בשעה הזו, תיפגשי עם הרופא המרדים, ותיבדקי ע"י האחות.
לאחר מכן, תפגשי שוב עם הרופא המנתח לצורך צילום, סימון ושיחה נוספת. במידה ונשארו לך ולבני משפחתך שאלות פתוחות או דגשים חשובים שלא נאמרו, זה הזמן להפנותם למנתח.
יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ? מלאו את הפרטים ומיד נחזור:

לאחר הניתוח:
מהניתוח מתעוררים עם חגורת בטן, שתי צינוריות ניקוז קטנות היוצאות מצדי החתך הניתוחי, וקטטר לשתן המושאר למשך מספר שעות בלבד. אין כל תפרים חיצוניים, ובאזור החתך יש רצועה עדינה של פלסטר.
לאחר כשעה בחדר התאוששות מועברים לחדרי המנוחה.
ברוב המוחלט של המקרים לאחר ניתוח מתיחת בטן, נשארים ללילה בבית החולים להשגחה. למחרת בבוקר נפגשים עם הרופא המנתח, מוציאים את צינוריות הניקוז, מסתכלים יחד על הבטן החדשה, מקבלים הסבר על ההמשך ומשתחררים הביתה.
שאלות נפוצות:
1. האם, ועד כמה עלולים להופיע כאבים? בשעות הראשונות עלולים להופיע כאבים בינוניים עד חזקים וזה שלב המטופל בתרופות נוגדות כאבים הניתנות על ידי הרופאים. בימים הבאים הכאבים בינוניים ולפעמים חזקים, וניתנים לשליטה על ידי משככי כאבים. בד"כ לאחר כשבוע אין כאבים משמעותיים. אי נוחות מסוימת קיימת במשך כשבועיים.
2. אילו משככי כאבים ניתן ליטול? הכאבים הללו מגיבים היטב לאופטלגין נוזלי ומשככי כאבים נוגדי דלקת (אדוויל, אדקס, נורופן ודומיהם), שהינן תרופות ללא מרשם. במידה ויש כאבים משמעותיים יותר ניתן לקחת אטופן שהינה תרופה המצריכה מרשם רופא.
3. למשך כמה זמן יש ללבוש את חגורת הבטן? את חגורת הבטן יש ללבוש כל שעות היממה, כולל בזמן השינה, במשך שבועיים – חודש בהתאם להוראות של ד"ר גל אור.
4. מתי מותר להרטיב את אזור הניתוח, ומה עושים עם חגורת הבטן? ניתן להתקלח ללא חשש 24 שעות לאחר השחרור. יש להוריד את חגורת הבטן ולבצע מקלחת קצרה ולהחזיר את החגורה. אם במהלך הרחצה מופיע צורך בשיעול או התעטשות יש לשלב כפות ידיים על הבטן ולהשתעל.
הפלסטרים שעל החתך מודבקים היטב ואינם יורדים במים. ככלל, הפלסטר צריך להישאר במקומו והוא יוסר על ידינו בפגישת הביקורת.
5. מתי ניתן לחזור לעבודה? היכולת לחזור לעבודה היא אישית, ובנוסף, תלויה בסוג העבודה. ככלל, ניתן לחזור לעבודה משרדית כעבור 10 ימים, ולעבודה פיזית כעבור 3 שבועות.
6. מתי אפשר לעסוק בפעילות יומיומית מתונה (כגון: בישול, נהיגה וכ"ו)? ניתן לחזור לפעילות יומיומית פשוטה תוך יומיים – שלושה. לעתים ההליכה מעט כפופה בימים הראשונים עקב תחושת המתיחה בבטן. לגבי נהיגה, עקב חשיבותה הבטיחותית לנו ולאחרים, אנחנו ממליצים לא לנהוג כל עוד יש כאבים משמעותיים או מגבלה תנועתית. בדרך כלל מדובר בשבוע עד 10 ימים.
7. כמה זמן יש להימנע מפעילות מאומצת? בד"כ אי אפשר לבצע פעילות מאומצת ממש במשך כשבועיים. לאחר מכן אפשר לבצע פעילויות מאומצות באופן הדרגתי כל עוד אינן מאמצות את שרירי הבטן ובתנאי שלובשים את חגורת הבטן. אימוץ ותרגול של שרירי הבטן מותר לאחר כ – 6 שבועות אך רק באישור של ד"ר גל אור.
8. מתי מותר לישון על הבטן? שינה על הבטן בד"כ מתאפשרת לאחר כ – 3 שבועות.
9. מתי ניתן יהיה ליהנות מתוצאות אופטימאליות? הבטן ביומיים הראשונים נראית מתוחה ויפה. לאחר מכן מופיעה נפיחות קלה למספר ימים ההולכת ונסוגה באופן הדרגתי. תוצאה משביעת רצון נצפית לאחר כ – 6 שבועות. לצלקות לוקח חדשים עד להשגת מראה טבעי. גם הטבור עובר תהליך של התעדנות במשך כ חודשיים -שלושה עד להשגת המראה הרצוי.
10. האם התחושה של הבטן משתנה? החלק התחתון של הבטן הנמצא מתחת לטבור סובל תמיד מחוסר תחושה בחדשים הראשונים לאחר הניתוח. בד"כ, התחושה הנורמאלית חוזרת תוך תקופה זו, אולם לעיתים, התהליך עשוי להימשך עד שנה וחצי.
11. האם יש בעיה בהריון לאחר הניתוח? תיאורטית ניתוח מתיחת בטן אינו מפריע לתהליך ההיריון, אך עדיף ללא ספק לבצע ניתוח שכזה רק לאחר סיום ההריונות. בחלק מהמקרים הדלדול בבטן מאוד משמעותי ואנו מבצעים את הניתוח קודם לכן.
12.מתי יש לקבוע תור לביקורת? בד"כ, ביקורות מתבצעות בתאום עם המזכירה, שבוע, שבועיים, חודש, 3 חודשים ושנה לאחר הניתוח.
13. באילו מקרים יש ליצור קשר מיידית עם הרופא? אם מופיעים: נפיחות, אודם, כאבים יוצאי דופן, הפרשה או עליית חום.