הגדלת חזה
ניתוח הגדלת חזה הינו אחד הניתוחים השכיחים ביותר בכירורגיה פלסטית בארץ ובעולם.
לכאורה מדובר בניתוח פשוט אך למעשה מדובר בניתוח הדורש ניסיון והמון שיקול דעת.
בשביל להגיע לתוצאה משביעת רצון ישנן מספר החלטות ובדיקות שצריך לבצע ובניהן- בדיקת מבנה בית החזה, פרופורציות הגוף והחזה, החלטה בנוגע למיקום השתל (מעל או מתחת לשריר) וכמובן רצון המטופלת.
תיאום ציפיות
ניתוח הגדלת חזה הינו סוג של הגשמת חלום , לכל אישה יש את ההבנה שלה לחזה המושלם.
חשוב מאוד להבין בייעוץ מה חשוב לאותה אישה, ישנן נשים המעוניינות בחזה בינוני וטבעי, ישנן נשים המעוניינות בחזה שופע ויש נשים המעוניינות בחזה גדול ובולט. לאחר שמבינים ומתאמים ציפיות קל יותר להתאים את הניתוח ואת השתלים הנכונים.
נקודה חשובה שיש לציין היא שכל שתל נראה אחרת אצל כל אישה. כלומר יתכן שעל אישה אחת שתל 300 CC יראה אידאלי ועל אישה אחרת אותו השתל יראה קטן, הסיבה לכך נובעת ממספר מאפיינים אישיים בכל אישה כולל מבנה בית חזה, גובה, רוחב וגודל חזה התחלתי.
סוגי שתלים
סוגי השתלים מתחלקים לפי צורה ולפי סוג.
הצורות השכיחות בשימוש הינם השתלים העגולים בעלי מידות ונפחים שונים כאשר קוטר בסיס השתל משתנה וכן בלט השתל המגדיר את הגובה והפרופיל.
השתל האנטומי בעל מבנה בצורת טיפה מחקה את מראה השד ומעניק מראה טבעי יותר לאחר הניתוח.
חלוקה נוספת היא לפי מעטפת השתל- יכול להיות סיליקון או פוליאוריטאן המאפשר אינטגרציה משמעותית יותר לרקמת השד.
קביעת סוג ומידות השתל נקבעים לאחר פגישת הייעוץ ועל סמך מספר גורמים כולל רצון המנותחת, מצב השדיים הקיים, מבנה הגוף, מדידות של השתלים במרפאה, מרקם השדיים, עובי העור וכן על פי המלצתו של ד"ר גל אור.
יש לכם שאלה? רוצים להתייעץ? מלאו את הפרטים ומיד נחזור:

לפני ניתוח הגדלת חזה
פגישת הייעוץ עם ד"ר גל אור כוללת היסטוריה הרפואית, כולל מחלות רקע, תרופות שבשימוש הרגלי עישון , היסטוריה של סרטן שד במשפחה, בדיקת החזה,והאפשרויות הקיימות מבחינת שיפור המראה עם התאמה לציפיות המטופלת.
הייעוץ כולל הסבר מפורט על הניתוח על כל היבטיו והתאמת השתלים.
הכנות לקראת הניתוח:
באם התבקשת לעבור בדיקות רפואיות כלשהן, אנא גשי לרופא הקופה עם ההפניה, והוא ידאג לצייד אותך בטופס המתאים.
אנא, פקססי אל המרפאה את תוצאות הבדיקה'רצוי לוודא שהפקס אכן התקבל
התשלום לניתוח יתבצע עד שבוע לפני מועד הניתוח.
שעת ניתוח סופית תימסר יום לפני מועד הניתוח.
וביום הניתוח:
*הקפידי על צום מלא כ – 6 שעות לפני הניתוח, ללא מזון, שתייה, ואף לא מסטיק או סוכרייה
*דאגי להצטייד ב: חולצה רפויה הנרכסת קדימה, כלי רחצה, וכמובן – תוצאות הבדיקות.
*רצוי, להשאיר בבית תכשיטים וחפצי ערך.
*אנא, הקפידי להגיע לחדר הניתוח שעה לפני המועד שנקבע. בשעה הזו, תיפגשי עם הרופא המרדים, ותיבדקי ע"י האחות.
*לאחר מכן, תפגשי שוב עם הרופא המנתח לצורך צילום, סימון ושיחה נוספת. במידה ונשארו לך ולבני משפחתך שאלות פתוחות או דגשים חשובים שלא נאמרו,זה הזמן להפנותם למנתח.
*מומלץ, לרכוש מאיתנו, חזייה מיוחדת, אותה תלבשי במהלך החודש הקרוב.
מהלך ניתוח הגדלת חזה
ניתוח הגדלת חזה מבוצע בהרדמה כללית, הניתוח אורך כשעה ולאחריו קיימת השגחה רפואית הדוקה לצורך החלמה מהירה וטובה.
לרוב, מתבצע החתך בקפל התת–שדי, דרכו מייצרים את הכיס שבתוכו יונח השתל.
דרך החתך מוכנס השתל לאחר התאמת המידה והסוג.
השתל מוכנס לאחת משתי האפשרויות הבאות:
1. מישור תת–שרירי: השתל מונח מתחת לשריר.
2. מישור תת–שדי: ממקמים את השתל מעל לשריר ומתחת לרקמת השד.
החלטה על מיקום השתל מתבצעת בהתאם למספר גורמים וביניהם מבנה ומרקם השדיים, עובי העור והרקמות הרכות, מיקום הפטמה בהתאם למיקום הכפל התת– שדי ושאר נתונים שיפורטו בפגישה עם ד"ר גל אור.
החתך הניתוחי נתפר בתפרים נמסים עם היוותרות צלקת באורך של כ 4 ס"מ.
לאחר הניתוח:
מהניתוח את מתעוררת עם חזיית הספורט ללא חבישה. אין כל תפרים חיצוניים, ובאזור החתך יש רצועת פלסטר עדינה. לאחר כ-45 דקות בחדר התאוששות את מועברת לחדרי מנוחה. השחרור מתבצע בד"כ באותו היום, אז נפגשים עם הרופא המנתח, מסתכלים יחד על החזה החדש, ומקבלים הסבר לגבי ההמשך.
שאלות שכיחות ותשובות:
- האם, ועד כמה עלולים להופיע כאבים? בשעות הראשונות, עלולים להופיע כאבים בינוניים עד חזקים, וזה שלב המטופל בתרופות נוגדות כאבים הניתנות על ידי הרופאים. בימים הבאים הכאבים בינוניים וניתנים לשליטה על ידי משככי כאבים רגילים. בד"כ לאחר כשבוע אין כאבים משמעותיים. בהגדלות בהן השתל מוחדר מתחת לשריר הכאבים מעט יותר חזקים וממושכים.
- אילו משככי כאבים ניתן ליטול? הכאבים הללו מגיבים היטב לאופטלגין נוזלי ומשככי כאבים נוגדי דלקת (אדוויל', נורופן ודומיהם). בהגדלה תת שרירית לעתים נרשום לך תרופות מרשם חזקות יותר.
- מתי מותר להרטיב את אזור הניתוח? ניתן להתקלח ללא חשש 24 שעות לאחר השחרור. הפלסטר שעל החתך מודבק היטב ואינו יורד במים. ככלל,הפלסטר צריך להישאר במקומו והוא יוסר ע"י המנתח בפגישת הביקורת.
- למשך כמה זמן יש ללבוש את חזיית הספורט? את חזיית הספורט צריך ללבוש רוב שעות היממה, כולל בזמן השינה, במשך כחודש.
- מתי ניתן לחזור לעבודה? היכולת לחזור לעבודה היא אישית, ובנוסף, תלויה בסוג העבודה. ככלל, ניתן לחזור לעבודה משרדית כעבור שבוע, ולעבודה פיזית כעבור שבועיים.
- מתי אפשר לעסוק בפעילות יומיומית מתונה (כגון: בישול, נהיגה וכ"ו)? ניתן לחזור לפעילות יומיומית פשוטה תוך יום–יומיים. לגבי נהיגה, עקב חשיבותה הבטיחותית לנו ולאחרים, אנחנו ממליצים לא לנהוג כל עוד יש כאבים משמעותיים או מגבלה תנועתית. בדרך כלל מדובר בכשבוע.
- כמה זמן יש להימנע מפעילות מאומצת? בד"כ, אי אפשר לבצע פעילות מאומצת ממש במשך כשבוע. לאחר מכן, אפשר לבצע כל פעילות, אך אנחנו מבקשים להימנע מטלטול מוגזם של השדיים (קפיצה וריצה) במשך חודש. לאחר מכן אין כל מגבלות. בהגדלות תת–שריריות קיימת מגבלה על מאמץ יתר של חגורת הכתפיים והזרועות במשך 4 – 2 שבועות לפי הוראות המנתח
- האם יש סכנה לשתלים בזמן טיסה או צלילה? אין שום עדות כזו, ומותר לטוס מיידית, כפי שנוהגות פציינטיות המגיעות מאילת .
- מתי מותר לישון על הבטן? אנחנו ממליצים להימנע מכל צורה של לחץ משמעותי על החזה במשך חודש (כולל שינה על הבטן ומגע מיני המערב את החזה
- מתי ניתן יהיה ליהנות מתוצאות אופטימאליות? בתחילה, השדיים נראים גדולים, נוקשים, גבוהים ורחוקים אחד מהשני. בהמשך, הם קטנים מעט,מתרככים, יורדים ומתקרבים זה לזה. כעבור כחודש מתקבל כבר מראה אסתטי, ולאחר כ– 3 חדשים התוצאה כמעט סופית. בהגדלה תת שרירית התהליך ארוך יותר. במהלך השנה הראשונה עדיין עשויים לחול שינויים קטנים במראה ובתחושה.
- האם ניתן להניק לאחר הגדלה ? הניתוח ברוב המקרים אינו משפיע על ההנקה.
- האם התחושה של השד והפטמה משתנה? בחדשים לאחר הניתוח התחושה על עור השד והפטמה שונה מהתחושה לפני הניתוח. בד"כ, התחושה הנורמאלית חוזרת תוך מספר חדשים, אולם, לעיתים, התהליך עשוי להימשך עד שנה וחצי, ישנם מקרים נדירים בהם התחושה לפטמה אינה חוזרת.
- האם אין חשש מביצוע בדיקת ממוגרפיה? לא. אנחנו ממליצים לא לבצע בדיקה ממוגרפית במשך חצי שנה לאחר הניתוח. לאחר מכן, אין מניעה. עם זאת,חובה להודיע לבודק על נוכחות השתל, כיון, שאז נהוג לנקוט בטכניקת ממוגרפיה מעט שונה .
- האם חובה להחליף את השתל כל מספר שנים? אין המלצה כזו – אין כל צורך להחליף שתלים תקינים!
- מתי יש לקבוע תור לביקורת? בד"כ, ביקורות מתבצעות בתאום עם המזכירה, שבועיים, חודש, 3 חודשים ושנה לאחר הניתוח. לאחר מכן, אנחנו ממליצים על ביקורת כל שנה.
- באילו מקרים יש ליצור קשר מיידית עם הרופא? במידה ומופיעי: נפיחות, שינוי צורה, כאבים יוצאי דופן, הפרשה או עליית חום. תמיד נכון להשוות את שני השדיים. אם שד אחד מתנהג באופן יוצא דופן, יש ליצור קשר עם הרופא.
לאחר הניתוח
לאחר הניתוח, באזור החתך יש רצועת פלסטר עדינה, ומעליה חזיית ספורט וחבישה.
מיד לאחר הניתוח יש לשהות כשעה בחדר התאוששות תחת השגחה צמודה ע"י צוות רפואי ולאחר מכן המנותחת מועברת לחדר המנוחה.
במידה והשתל נמצא מעל השריר ניתן לחזור לפעילות יומיומית רגילה ולעבודה כשלושה ימים לאחר הניתוח. מיקום תת שרירי מלווה בתקופת החלמה ממושכת יותר ובמגבלות פעילות בחדר כושר.
יש צורך בטיפול אנטיביוטי דרך מתן פומי למספר ימים לפי המלצת ד"ר גל אור
בכל ממצא חריג במהלך ההחלמה כגון: כאבים קשים, אודם, הפרשה מוגלתית, קוצר נשימה או כל סוגיה, יש לפנות מייד לד"ר גל אור.
תוצאה סופית לאחר הניתוח
מתקבלת כ– 6 שב' אחרי הניתוח. אין להתייחס לצורה והגודל הסופיים לפני סוף תקופת ההחלמה למרות כל זאת, ברוב המקרים ניתן לראות את התוצאה הכמעט סופית כבר בסוף השבוע הראשון לאחר ניתוח.
סיבוכים ניתוחיים
כמו בכל ניתוח, ישנם סיבוכים אפשריים, אומנם בשיעור נמוך מאוד אך יש להכיר אותם.
הסבר מפורט וברור יינתן במסגרת פגישת הייעוץ עם ד"ר גל אור.
מבין הסיבוכים הניתוחיים ניתן למנות דימום, זיהום, פעירת שולי החתך, צלקת בולטת, הפרעה תחושתית זמנית ולפעמים גם קבועה, אסימטריה בין השדיים,דלף של השתל, התקשות מעטפת השתל, קפלים, גלים וקצוות שתל מורגשים.